torstai 12. helmikuuta 2015

"Kaikista unelmistamme voi tulla totta, jos meillä vain on rohkeutta tavoitella niitä" - Walt Disney

Erään harjoituspäivän aamuna pilvet tsemppasivat työryhmää piirtämällä taivaalle Jounin nimen ensimmäisen kirjaimen

Unelmista kirjoittaminen kuulosti aluksi helpolta, mutta kun aloimme jutella aiheesta, eteen tulikin monia hankalia kysymyksiä. Miten määritetään unelma? Mikä on unelman ja tavoitteen ero? Tarvitseeko ihminen ylipäätään unelmia?

Pitkän keskustelun jälkeen pystyimme toteamaan, että yhdessä asiassa olemme samaa mieltä: unelma on jotain sellaista, mitä kukaan toinen ei voi ottaa pois. Välillä unelmat voi vaihtua, muuttua ja romuttua, sellaista elämä on. Mutta vaikka elämän olosuhteet olisivat mitkä tahansa, unelmoida voi aina. Tosin sekin vaatii uskallusta.

Lapsena unelmien määrittäminen oli helpompaa, ja jäimmekin miettimään mistä itse pienenä haaveilimme. Unelmien listalta löytyi ainakin omat lemmikkieläimet, oikea piano, soittotaito, ja se, että pääsisi teatteriin näyttelemään, laulamaan ja tanssimaan. Nämä kaikki haaveet ovat jollain tapaa toteutuneet. Ehkä liian harvoin pysähdymme miettimään, että se mitä meillä nyt on, onkin toteutunut unelma. Nykyaikana kaikkien pitäisi mennä lujaa vauhtia eteenpäin ja rattaan pitäisi olla jatkuvasti liikkeessä. Kuitenkin välillä on hyvä pysähtyä nauttimaan saavutetuista unelmista ja jatkaa sitten uudella innolla kohti seuraavaa unelmaa.

Vähintään yhtä palkitsevaa kuin oman haaveen toteutuminen voi olla se, että pääsee vaikuttamaan jonkun toisen ihmisen unelman toteutumiseen. Voi fiilistellä ja osallistua toisen iloon tai konkreettisesti auttaa päämäärän saavuttamisessa.

Mitä ikinä meidän kenenkin suuret ja pienet unelmat sitten ovatkaan, kuljetaan niiden toteutumista kohti, tai jos se on mukavempaa, niin keskitytään itse haaveilemiseen!


Jounilla on yksi konkreettinen unelma: perustaa oma yritys. Kaatuuko Jounin haave ulkopuolisten vähätteleviin puheisiin vai uskaltaako Jouni toteuttaa unelmansa? Vielä 9 päivää ensi-iltaan ja pääset näkemään miten Jounin käy!

- Eeva ja Marja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti