tiistai 3. helmikuuta 2015

Haastattelussa Jounin suojelija Tero Pitkämäki


Jounin virallinen suojelija on Tero Pitkämäki. Suojelija on arvovaltainen ja symbolinen tukija, joka tuntee esityksen ja kannattaa sen edustamia teemoja. Aiemmin Pitkämäki on tehnyt työtä lasten ja nuorten hyvinvointia eteen esimerkiksi koulukiusaamista ehkäisevässä kampanjassa. Haastattelimme keihäskuningasta näytelmämme tiimoilta, ja tulokset näet tässä.


Mitä samaa ajattelet urheilussa ja taiteessa olevan?

Kummatkin vaativat hyvin paljon yksinäistä työntekoa ennen yleisön eteen tulemista, paljon työtä ja tsemppiä. Molemmissa on kyse samasta asiasta, vaikka estradi onkin eri. Varsinainen juttu molemmissa on se esiintyminen, eikä kumpaakaan olisi ilman yleisöä.  


Mitä sinulle tarkoittaa rohkeus?

Rohkeus on uskallusta kovienkin tavoitteiden asettamiseen ja itseluottamusta niiden saavuttamiseen.


Urheilijalle on tärkeää pitää psyykkinen ja fyysinen tasapaino. Minkä uskot auttaneen siinä sinua?
 
Kun tietää tehneensä hyvin työt, valmistautuneensa ja harjoitelleensa hyvin. Itseluottamusta luo se, että tietää itse tehneensä työt parhaimmalla mahdollisella tavalla. Tärkeintä tasapainon säilyttämisessä ja löytämisessä on hieno tiimi ympärillä, mikä ei ole itsestäänselvyys.

Kaiken on tosiaan oltava tasapainossa, ja monen eri osa-alueen täytyy puhaltaa yhteen hiileen. Fyysisen balanssin löytäminen on tarkkaa ja jatkuvaa hakemista - töitä täytyy tehdä kovasti, mutta ylikuormittamista pitää varoa, jotta keho kerkeää palautua ja levätä. Pääasia on kuitenkin, että tietää itse tehneensä työt niin hyvin kuin pystyy.


Kisat lähestyvät ja paineet kasaantuvat. Mikä auttaa jaksamaan?

Kisat on se hetki mitä varten on tehty töitä läpi vuoden ja niitä odotetaan. Kun kisat lähestyvät, energialataus kasvaa. Kisakauden lähestymisessä ei olekaan kyse taistelemisesta ja pakosta, vaan ennemminkin ne innoittavat positiiviseen flow´hun ja fiilikseen. Positiivisen paine taas näkyy terveenä jännityksenä ja intona päästä mahdollisimman pian irti tekemään suoritusta. Jälki ei ole hyvää, jos kisaaminen on pakolla puurtamista - kisatilanteesta on tärkeää nauttia.


Miltä tuleva kevät näyttää?

Toukokuun puolessa välissä kisakausi alkaa Dohassa, Qatarissa ja sen odottaminen nostattaa tunnelmaa. Tätä ja kesän muita kisoja odotellessa on ensin helmikuussa suuntana Etelä-Afrikan harjoitusleiri. 


Mitä sanottavaa sinulla on Jounista näytelmän Suojelijana?

Jounissa kokonaisuus on hyvin rakennettu ja mielenkiintoinen. Teatteri Lapua on tehnyt todella hyvää työtä näytelmän valmistelussa: niin käsikirjoitus, ohjaus ja näyttelijöiden työ kuin musiikillinen panoskin ovat laadukkaita. Jounin teema on tärkeä ja ajankohtainen, sillä tällaisten asioiden kanssa taistelevat niin nuoret kuin vanhemmatkin. Jounin tarinassa pysyy hyvin tasapaino oman aktiivisuuden ja yhteiskunnan tarjoaman avun suhteessa. Vaikka olisi kuinka hankalaa, yksilön täytyy itsekin olla aktiivinen oman avunsaantinsa eteen. Auttavia ihmisiä kyllä löytyy, kun on itse valmis apua pyytämään ja vastaanottamaan. Suosittelen Jounin katsomista kaikille, on omassa elämässä kriisi tai ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti