maanantai 20. lokakuuta 2014

Tämä on Jounin tarina

Hienoa, että olet täällä! Tervetuloa seuraamaan ainutlaatuisen teatteriesityksen, Jounin, syntymistä. Tämän blogin tarkoituksena on toimia uuden näytelmän infosivuna, raottaa verhoa kulissien taakse sekä toimia keskustelun herättäjänä esityksemme teemojen pohjalta.

Jouni on Teatteri Lapuan uusin projekti - nuoren miehen kasvutarina ja kertomus muutoksesta. Näytelmän ohjaa teatterin oma kasvatti Marja Sipilä, joka on myös shown käsikirjoittaja yhdessä Eeva Kurssin kanssa. Työryhmä koostuu lähes kokonaan nuorista aikuisista. Tarinassa päähenkilö Jounin elämä alkaa lipsua pois raiteiltaan, vaikka lähipiirin mielestä kyydissä ei ole mitään vikaa. Esitys pohtii vakavia aiheita, kuten syrjäytymistä ja elämän kriisitilanteista selviytymistä komedian ja musiikin keinoin sekä show-elementein. Esityksissä kuullaan livebändin soittamana Joona Lehdon uudelleen sovittamia, sekä Jounia varten säveltämiä uusia kappaleita.

Näytelmä toteutetaan yhteistyössä Kriisikeskus Mobile Seinäjoen kanssa. Jouni on aina ajankohtaisen teemansa vuoksi myös erinomainen näytelmä yleisötyön hyödyntämiseen, joten työryhmä on halunnut tuoda tämän syventävän teatterin keinon halukkkaiden katsojien saataville. Lisätietoa saa blogin aiheelle omistetulta välilehdeltä, sekä tuottajilta.

Näin lokakuuhun mennessä näyttelijöiden ja bändin harjoitukset ovat jo lähteneet käyntiin, ja kävipä pieni promoryhmä jo vetämässä musiikkipitoisia maistiaisia Jounista Seinäjoen torilla Mobile Seinäjoen tapahtumapäivässä Maailman Mielenterveyspäivänä 10.10. Lisää teemaan liittyviä uutisia ja ihmisten tarinoita, välähdyksiä tuotannon kulusta ja työryhmän jäsenistä alkaa tästä viikosta lähtien putoilla tähän blogiin, joten pysyhän kuulolla!

(c) JP Niemelä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti