torstai 15. tammikuuta 2015

Jounia tahdittaa seitsemänhenkinen livebändi

Bändin pojat! Pietari, Jesse, Joona, Matias, Eero, Jere ja Niko.

Jouni -musiikkinäytelmän harjoitukset heräsivät uudella tavalla henkiin joulukuussa, kun bändi liittyi mukaan harjoituksiin. Näin suuren livebändin tuominen mukaan näytelmään on Teatteri Lapualla täysin uutta. Porukka on kokoelma toistensa kavereita, lapualaislähtöisiä nuoria miehiä; Joona Lehto (kapellimestari, kitara), Jere Lehto (basso), Jesse Lehto (saksofoni), Niko Mäkinen (rummut), Matias Källi (koskettimet), Eero Lassila (vetopasuuna) ja Pietari Karvonen (trumpetti). Nuoresta iästä huolimatta bändin jäsenillä on yhteensä kokemusta musiikin parista peräti 100 vuotta. Heidän tämänhetkisiä tunnelmiaan kuulemme kootusti seuraavassa haastattelussa. 


Näytelmä alkaa olla hiomista varten valmis. Millainen fiilis teillä on tällä hetkellä?

Eero: Aivan hyvä. Musikaaliproggis Lapualla on siisti tehdä, vähän jotain uutta.

Joona: Ei tässä mitään paniikkia, mutta sovitustyö ja muu ottaa paljon aikaa. Koko bändillä on treenattu sujuvasti mukana läpimenoissa Hiomolla, joten kaiken kaikkiaan musiikit ovat hyvässä jamassa - hyvältä näyttää ja kuulostaa.


Miten projektin bändi on kasattu, ja miksi olette halunneet lähteä tähän juttuun mukaan?

Joona: Kaikki soittajat tuntevat toisensa ennestään ja tulevat vahvoilta musiikkitaustoilta, joten tilanne oli sinänsä helppo. Olemme koulukavereita tai muista proggiksista tuttuja toisillemme, eikä moni meistä ole tehnyt paljon tämänkaltaisia projekteja muusikoina.Millaisista musiikillisista taustoista tulette?

Jere: Meidän veljesten kesken melko samanlainen tausta. Perheessä on aina soitettu, ja kuunneltu musiikkia bilemusasta progressiivisempaan. Meidän kaikkien sydän on enemmän haastavan musiikin perään, kuten jazzin ja progressiivisen.

Matias: Kiinnostuin musiikista varsinaisesti yläasteella kitaransoitosta innostuneena. Silloin tuli soitettua klassista kitaraa musiikkiopistossa, jossa on tavattu myös bändikavereita. Rock, proge ja jazz ovat myös mun mieleeni.

Pietari ja Eero: Musiikkiopistotaustalta klassista, nykyään enemmän kevyttä musiikkia. Vaikeemman tyylinen musiikki toimii.

Joona: Koko porukan samanlainen musiikkimaku vaikuttaa kyllä yhteiseen kemiaan positiivisesti. Näytelmän laulubiiseistä suurin osa on olemassaolevien artistien kappaleita, joten ei tule painetta luoda biisejä alusta itse. Tarkoitan, että kaikkien vaihtoehtojen ollessa avoinna homma saattaisi levitä vähän käsiin, kun haastavammasta musiikista pitävä porukkamme innostuisi kirjoittamaan viiden minuutin kitarasooloja lavalle.


Oletteko aiemmin olleet tekemässä musiikkinäytelmää?

Kaikki: Täällä on tullut tehtyä musiikkipainotteista kesäteatteria juurikin Teatteri Lapualle. Revyitä ja musiikkishowta, musikaalia ei niinkään.


Mitä uutta tämä projekti on antanut teille soittajina/muusikoina?

Joona: Kokonaisuuden hallinta on tehnyt hyvää, kun tehdään sovitusta ja sävellystä soittamisen lisäksi. Kyllähän teatteri eroaa aina peruskeikasta, koska pääasia on kuitenkin näytelmä, ja keikoille tullaan katsomaan bändiä. Musiikin ja näyttämön tapahtumien on tuettava toisiaan.

Matias: Henkilökohtaisesti uusi juttu, koska aiemmat projektit ovat olleet kepeitä. Jouni taas on enemmän draamaa kuin musikaali jo aihepiiriltään.

Joona: Lisäksi kaikki lähdöt ovat tosi tarkkoja, näyttelijöitä pitää kuunnella ja osata elää mukana. Keskittymistä vaatii esityksestä toiseen. 


Haluaisitteko sanoa jotain Jounista?

Joona: Jouni on Teatteri Lapuan ohjelmistossa freesi kokonaisuus draamaa ja musiikkia.

Matias: Aihe on hyvä ja ajankohtainen ja aidosti koskettava, eli samaistuttavaa pintaa löytyy. Muusikon kannalta pitää sanoa, että kannattaa ehdottomasti lähteä mukaan musiikkiteatteriprojekteihin palkitsevuuden ja hyvän ilmapiirin takia. Tämä on kyllä myös koukuttavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti