tiistai 23. joulukuuta 2014

Hyvää joulua kaikille!

On jälleen virallinen välittämisen aika vuodesta, joulun aika. Kaikki lähettävät tervehdyksiä postissa ja sähköisesti, käyvät tervehtimässä sukulaisia, antavat lahjoja ja rentoutuvat läheiset ympärillään aaton ruokaövereiden jälkeen.

Omien läheisten ja oman joulun lisäksi ihmiset näyttävät ymmärtävän vuosi vuodelta aikaisemmin kuinka moneen junaan meitä tällä pallolla on, ja miten osa värjöttelee myös asemalla. Hetkessä elämisen aapinen eli sosiaalinen media on oiva alusta tällaisen toiminnan leviämiselle ja ihmisten kiittämiselle. Facebookissa kiersi tänä jouluna tapaus, jossa tuntematon tonttu oli lähettänyt perheenäidille raha-lahjan, ja pelastanut äidin mukaan perheen joulun. Verkkokirpputoreilla, esimerkiksi Seinäjoen facebook-kirppiksen ryhmässä parikin ihmistä tarjoutui helpottamaan lapsiperheiden arkea tuomalla tarvitseville ruokakassin tai perheen lapsille lahjat. Kotkassa eräs perheenäiti kutsui vähäosaisia omaan joulupöytäänsä. Viime vuonna tonttulakkipäinen ulkoilija jakoi vastaantulleille tuntemattomille joulumieltä pienen rahalahjoituksen muodossa, ja kiitos kiersi somessa. Positiivisia uutisia riittää, kun ihmiset ovat alkaneet urakalla oivaltamaan.

Ei vaadi paljon tehdä toista iloiseksi tänä aikana. Voimme toimia tonttuina kuulemalla toistemme pienet toiveet ja nähdä ympärillämme ne hiljaiset, jotka tyytyvät asemaansa. Voimme ropsauttaa vaihtokolikot avustuskerääjän lippaaseen. Voimme olla läsnä. Haluan ainakin itse toivoa, että lähtökohtainen ajatus kaiken joulukuluttamisen ja -ostamisen kautta on kuitenkin tehdä muita ihmisiä iloisiksi - omia läheisiä, ja tuntemattomia.

Jounin työryhmä haluaa toivottaa hyvää joulua ja railakasta uutta vuotta tämän laulavaisen videon myötä!

 


-Salla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti