tiistai 11. marraskuuta 2014

Kuka on yksinäinen?

Yksinäisyys on tämänhetken mediaseksikkäimpiä aiheita kaikessa surullisuudessaan. Siitä puhutaan paljon, mutta kenen ääni on se jonka yksinäinen kuulee? Kenen korvat ovat ne, jotka yksinäistä kuuntelevat?

Kuka määrittelee yksinäisyyden? Tässä esimerkki:
(Suora lainaus artikkelista: MLL - Nuori on yksinäinen)

Ihmisen ei ole hyvä olla yksin. Jotta ihminen kasvaisi eheäksi, hän tarvitsee sekä fyysistä että psyykkistä läheisyyttä. Toisaalta ihminen tarvitsee myös yksinoloa, jotta hänestä tulisi itsenäinen, riippumaton ja henkisesti vahva ihminen. Yksinäisyys ja yksinolo on syytä erottaa toisistaan. Jokainen tarvitsee joskus yksinoloa, mutta yksinäisyyden kokemukset satuttavat.

Niinpä. Yksinäisyys voi olla puukon terä rinnan alla, piikkimatto jalkapohjilla, rotko johon tippuu. Kipu, tila, jossa ei ole helppo hengittää. Yksinoloa on lepohetki, kotisohva tai iltalenkki.

Samaisesta artikkelista:

Ystävyyssuhteissa nuori harjoittelee tärkeitä ihmissuhdetaitoja, kuten kykyä empatiaan, toisten huomioimista ja luottamusta toisiin ihmisiin.

Yksinäinen nuori ajattelee helposti, että hänessä on jotain vikaa, kun hänellä ei ole läheistä ystävää. Yksinäisyys nakertaa nuoren itseluottamusta.

Yksinäisyys on kipeintä silloin, kun nuori kokee, ettei hän kelpaa ryhmään


Jos sinä voit pelastaa jonkun yksinäisen, tee se. Olet auttava käsi.
Jos sinä tunnet jonkun, jota ajattelet yksinäiseksi, juttele.

Sosiaalinen kontakti voi olla sillä hetkellä viimeinen pelastava ele hengissä selviytymiselle, se ei tarkoita, että auttaja musertaa oman elämänsä yhden puolitutun vuoksi. Se voi olla hetki ruokakaupan jonossa, kun hymyilee toiselle. Se voi olla ensimmäinen hymy tai katse, jonka vastaanottaja sinä päivänä on saanut.

Suomen Mielenterveysseura julkaisi eilen tiedotteen Mies, hae rohkeammin tukea: 

Kaikille meille tulee elämässä haasteita, jotka tuntuvat ylivoimaisilta ja joskus niistä selviytymiseen tarvitaan ammattiapua.

Kun elämä heittelee ja ajatus tutuille avautumisesta turhauttaa, soita. Kriisikeskus Mobile Seinäjoki auttaa maksutta, nopeasti ja ilman diagnooseja anonyymisti. Aiemmassa tiedotteessa erityisesti miesten soittamattomuudesta ollaan huolissaan – maskuliinit hakevat yhä tukea feminiinejä vähemmän. Tämä ei kuitenkaan korreloi sen faktan kanssa, että ihan jokainen meistä tarvitsee joskus apua. Onneksi trendi on kääntymässä, yhä useampi mies soittaa perheeseen ja parisuhteeseen liittyvistä ongelmista yhä enemmän. Onko loistavampaa keksintöä, kuin helposti saatava apu, puhelimella tai ilmaiseksi internetistä.

Älä jää yksin! Älä jätä yksin! Kenenkään ei tarvitse. Ei Jouninkaan. 21.2.2015- 14.3.2015 voit tulla katsomaan, kuinka yksinäinen mies etsii oikeaa polkua. Löytyykö se? Saako Jouni apua? Hakeeko hän sitä? Kenen käsissä elämä on, omissa vai toisten?



Pssst,

Tukea ja apua Mielenterveysseurasta:

Valtakunnallinen kriisipuhelin: 010195202

Keskusteluapua: www.tukinet.fi

Kriisikeskus Mobile Seinäjoki : Puh. (06) 414 1256 ja (06) 414 1257

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti